Dillkryddad kantarellsoppa
Ingredienser
- 8dl kantarellerfärska
- 1st gullök (ar)hackad
- 2msk smör
- saltefter smak och tycke
- vitpeppar
- 1liter buljonghöns eller grönsaks
- dillnågra dillstjälkar
- 2dl creme fraiche
- 3msk dillfinhackad
Portioner:
Instruktioner
- Finhacka kantarellerna. Fräs svamp och lök sakta i smör i en rymlig tjockbottnad kastrull tills de har fin färg och börjar dofta gott. Salta och peppra.
- Häll på buljongen och tillsätt dillstjälkarna. Låt soppan koka under lock i cirka 15 minuter.
- Fiska upp dillstjälkarna. Tillsätt crème fraiche och hackad dill. Låt koka upp och sedan sjuda i 5 minuter.
- Smaka av och servera, gärna med lantbröd eller vitt formbröd.