Smörstekt sallarossa med borlottibönor och kål
Ingredienser
- 400g borlottibönorfärska, urskidade
- 200g grönkål
- 150g sallarossa
- 50g smör
- 2msk salviafinhackad
- 3-4st vitlök (ar)klyftor
- 1st citron (er)skalet
- Pinjenötter
- parmesanriven
- salt
- svartpeppar
Portioner: portioner
Instruktioner
- Koka bönorna ca 20 minuter.
- Grovhacka och snabbförväll grönkålen i 1 dl lättsaltat vatten i en stekpanna ca 2 minuter. Häll av.
- Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Lägg i bönorna. Stek tills de blivit gyllene på ena sidan, det tar ett par minuter.
- Strö över salvia, vitlök, citronskal och salt. Vänd bönorna och låt de bli gyllene även på andra sidan. Tillsätt kålen och sallarossan, vänd runt försiktigt och låt allt bli genomvarmt. Peppra.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Toppa kålen med nötter och parmesan.