Morotspizza med morotsbacon
Ingredienser
Morotsbacon
- 3st morötter
- 2msk olja
- 1st chipotletorkad, rökt jalapeno
- 1klyfta vitlök (ar)
- 1nypa saltefter tycke o smak
Fyllning/Topping
- 2 dl creme fraiche
- 150g västerbottenostriven
- 1klyfta vitlök (ar)
- 2msk oreganofärsk, hackad
- 2msk timjanfärsk
Portioner: port
Instruktioner
Pizzabotten
- Skala och koka morötterna i ca 10 min tills de är mjuka. Mixa till en puré.
- Värm vattnet till fingervarmt. Lös upp jästen i vattnet. Häll i olivolja, salt och morotspurén. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta till en deg. Täck degen och låt jäsa i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på bakplåtspapper och kavla ut.
Morotsbacon
- Skala och hyvla morötterna tunt på längden. Kör olja, salt, chipotle och vitlök i mixer.
Fyllning/Topping
- Blanda crème fraiche, vitlök, oregano och hälften av osten och bred ut krämen på pizzabotten. Lägg morotsskivorna ovanpå och pensla med chipotleoljan. Toppa med färsk, hackad timjan.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
- Dekorera med lite färska örter vid servering.