Morotspizza med morotsbacon

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pizzabotten
Morotsbacon
Fyllning/Topping
Portioner: port
Instruktioner
Pizzabotten
  1. Skala och koka morötterna i ca 10 min tills de är mjuka. Mixa till en puré.
  2. Värm vattnet till fingervarmt. Lös upp jästen i vattnet. Häll i olivolja, salt och morotspurén. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta till en deg. Täck degen och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på bakplåtspapper och kavla ut.
Morotsbacon
  1. Skala och hyvla morötterna tunt på längden. Kör olja, salt, chipotle och vitlök i mixer.
Fyllning/Topping
  1. Blanda crème fraiche, vitlök, oregano och hälften av osten och bred ut krämen på pizzabotten. Lägg morotsskivorna ovanpå och pensla med chipotleoljan. Toppa med färsk, hackad timjan.
  2. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
  3. Dekorera med lite färska örter vid servering.