Grillad blomkål med gremolataolja och parmesan
Ingredienser
Gremolataolja
- 1st citron (er)färskpressad juice och finrivet skal av
- 3msk bladpersilja
- 2klyftor vitlök (ar)
- 1dl Olivolja
- 1krm salt
- 1krm svartpeppar
Grillad Blomkål
- 2st blomkålhela huvuden
- 0,5dl Olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
- 120g Parmesanostfinriven
Portioner: port
Instruktioner
Gremolataolja
- Kör citronsaft, bladpersilja, vitlök och olivolja i mixer. Tillsätt det finrivna citronskalet och krydda med salt och peppar.
Grillad Blomkål
- Rensa bort blasten på blomkålshuvudet och dela det på mitten. Pensla med oljan runt om. Krydda med salt och peppar.
- Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme under lock. Grilla 30–50 minuter tills blomkålen har fått en jämn grillad yta och känns lagom mjuk. Vänd då och då.
- Lägg upp på ett fat och ringla över gremolataoljan. Strö över den rivna parmesanosten och servera direkt.