Grillad blomkål med gremolataolja och parmesan

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Gremolataolja
Grillad Blomkål
Portioner: port
Instruktioner
Gremolataolja
  1. Kör citronsaft, bladpersilja, vitlök och olivolja i mixer. Tillsätt det finrivna citronskalet och krydda med salt och peppar.
Grillad Blomkål
  1. Rensa bort blasten på blomkålshuvudet och dela det på mitten. Pensla med oljan runt om. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme under lock. Grilla 30–50 minuter tills blomkålen har fått en jämn grillad yta och känns lagom mjuk. Vänd då och då.
  3. Lägg upp på ett fat och ringla över gremolataoljan. Strö över den rivna parmesanosten och servera direkt.