Rostade rotfrukter med äpplen & rosmarin

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och skala (valfritt) potatis, sötpotatis, morot, kålrot och rotselleri. Skär i klyftor och stavar i liknande storlek.
  3. Blanda med olja, salt och peppar i en ugnsform. Baka rotfrukterna i 30 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
  4. Dela äpplen och skär bort kärnhuset. Skär i grova klyftor. Plocka rosmarin från kvisten.
  5. Ta ut rotfrukterna, tillsätt äppelklyftor samt rosmarin och vänd runt. Baka i ytterligare 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka och har fin färg. Ta ut och smaka av med flingsalt. Lägg upp i fat eller skål samt servera.
  6. Passar utmärkt till fläsk, kyckling eller lamm.