Rostade rotfrukter med äpplen & rosmarin
Ingredienser
- 300g potatis (ar)fast sort
- 200g sötpotatis (ar)
- 3st morötter
- 200g kålrot
- 200g rotselleri
- 2st äpple (n)helst svenska
- 1kvist rosmarinfärsk eller 0,5tsk torkad
- 4msk rapsolja
- 0,5tsk flingsalt
- 1krm svartpeppar
Portioner: port
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och skala (valfritt) potatis, sötpotatis, morot, kålrot och rotselleri. Skär i klyftor och stavar i liknande storlek.
- Blanda med olja, salt och peppar i en ugnsform. Baka rotfrukterna i 30 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
- Dela äpplen och skär bort kärnhuset. Skär i grova klyftor. Plocka rosmarin från kvisten.
- Ta ut rotfrukterna, tillsätt äppelklyftor samt rosmarin och vänd runt. Baka i ytterligare 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka och har fin färg. Ta ut och smaka av med flingsalt. Lägg upp i fat eller skål samt servera.
- Passar utmärkt till fläsk, kyckling eller lamm.