Kantarelltarte med ost & rosmarinolja
Ingredienser
- 1st rödlök (ar)stor
- 1liter kantarellerfärska
- 2msk smör
- 1nypa salt
- 1nypa svartpeppar
- 1nypa strösocker
- 1rulle smördegca 250g
- 1,5dl västerbottenostriven
- 1st ägg
Rosmarinolja
- 1dl Olivolja
- 2kvistar rosmarin
- 1klyftor vitlök (ar)riven eller pressad
- 1tsk citron (er)skalet, rivet
Portioner:
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienserna till rosmarinoljan.
- Sätt ugen på 225 grader
- Skala, halvera och skiva rödlöken tunt. Lägg kantarellerna och löken i en torr och varm panna. Stek tills vätskan kokat ur. Tillsätt smöret, smaka av med salt och peppar och en nypa socker. Låt steka till svampen är gyllene och löken mjuk.
- Rulla ut papperet med smördegen på en bakplåt. Skär degen i lika delar, efter antal portioner. Fördela kantarellblandningen i mitten på plattorna. Strö över osten. Pensla kanterna med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 15-20 min.
- Ta ut tarterna och ringla över rosmarinoljan. Serveras varma.