Hallonmarängtårta
Ingredienser
Maräng
- 2dl strösocker
- 3st äggvita (or)
- 3droppar ättiksprit
- några hallonmosade
Till servering
- 125gram hallonfärska
- vispgrädde
- myntafärs, några blad
Portioner:
Instruktioner
- Olja lätt ett bakplåtspapper som du lagt på en plåt. Lägg en stor hjärtformad pepparkaksform på bakplåtspappret.
- Blanda 1 dl av sockret med äggvitorna och ättikspriten i en skål och vispa kraftigt med elvisp tills smeten är riktigt fast. Vänd ner resten av sockret. Mosa några färska hallon på ett fat. Doppa en spatel i hallonmoset och rör försiktigt runt den i marängsmeten. Upprepa ett par gånger. Rör inte för mycket, då blir allt rosa. Det ska bli marmorerade spår.
- Skeda upp smeten i kakformen i små klickar, Grädda mitt i ugnen i ca 60 min i 100o. Servera med färska hallon och vispgrädde.