Hallonmarängtårta

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Maräng
Till servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Olja lätt ett bakplåtspapper som du lagt på en plåt. Lägg en stor hjärtformad pepparkaksform på bakplåtspappret.
  2. Blanda 1 dl av sockret med äggvitorna och ättikspriten i en skål och vispa kraftigt med elvisp tills smeten är riktigt fast. Vänd ner resten av sockret. Mosa några färska hallon på ett fat. Doppa en spatel i hallonmoset och rör försiktigt runt den i marängsmeten. Upprepa ett par gånger. Rör inte för mycket, då blir allt rosa. Det ska bli marmorerade spår.
  3. Skeda upp smeten i kakformen i små klickar, Grädda mitt i ugnen i ca 60 min i 100o. Servera med färska hallon och vispgrädde.