Pumpasoppa med salvia & sidfläsk

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. OBS! Pumpor är olika fasta i köttet. Väljer du en fast matpumpa, typ Hokkaido, så kan du tillsätta lite mer buljong mot slutet tills du får en önskad konsistens på soppan.
  2. Fräs lök och pumpa i lite matolja, tills de mjuknat. Tillsätt fond och koka upp. Plocka bort några stora blad från salvian som du sparar till senare. Lägg resten i soppan. Låt soppan koka i 20 minuter. Mixa med mixerstav eller i mixer, smaka av med salt och peppar.
  3. Stek sidfläsket krispigt i stekpanna och lägg det på papper att rinna av. Stek de sparade salviabladen i samma panna och lägg dem på papper.
  4. Servera soppan med fläsk, stekta salviablad och ringla eventuellt över olivolja.