Pumpasoppa med salvia & sidfläsk
Ingredienser
- 4st schalottenlök (ar)hackade
- 500gram pumpa (or)skalad & tärnad
- 1msk matolja
- 0,5liter kycklingfondfärdigblandad
- 0,5krk salvia
- 200gram sidfläskvarmrökt & tärnat
- 1tsk salt
- 0,5tsk peppar
- 1tsk Olivolja
Portioner:
Instruktioner
- OBS! Pumpor är olika fasta i köttet. Väljer du en fast matpumpa, typ Hokkaido, så kan du tillsätta lite mer buljong mot slutet tills du får en önskad konsistens på soppan.
- Fräs lök och pumpa i lite matolja, tills de mjuknat. Tillsätt fond och koka upp. Plocka bort några stora blad från salvian som du sparar till senare. Lägg resten i soppan. Låt soppan koka i 20 minuter. Mixa med mixerstav eller i mixer, smaka av med salt och peppar.
- Stek sidfläsket krispigt i stekpanna och lägg det på papper att rinna av. Stek de sparade salviabladen i samma panna och lägg dem på papper.
- Servera soppan med fläsk, stekta salviablad och ringla eventuellt över olivolja.