Grillade rödbetor med chevre, timjan och pinjenötter
Ingredienser
- 6-8st rödbeta (or)helst färska i knippe
- 1kruka timjanfärsk
- 200g fetaost
- 5msk Olivolja
- havssalt
- svartpeppar
- aluminiumfolie
- 1ask ruccola
- 3msk Pinjenötterrostade
Portioner: port
Instruktioner
- Tvätta och skala rödbetorna. Låt rotspetsen och ett par centimeter av blasten vara kvar. Lägg rödbetorna i kokande vatten med lite salt. Koka dem sakta tills de nästan är mjuka ca 15 minuter beroende på storleken. Pröva med sticka om de är färdiga.
- Lägg över betorna på ett ark aluminiumfolie. Strö över fetaost och timjan. Ringla över olivolja, salta och peppra. Vik ihop folien till ett platt paket och lägg på grillen i ca 5 min.
- Häll upp på fat och strössla över ruccola och pinjenötter. Servera genast.