Apelsin & fänkålssallad med oliver & feta
Instruktioner
- Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalen blir bruna men inte brända. Skaka pannan med jämna mellanrum. Låt svalna. Gnid av skalet i en torr handduk.
- Värm smöret tills det precis börjar bubbla, tillsätt honung och nötter och låt småputtra i ett par minuter tills honungen börjar bli seg. Häll upp nötterna på ett oljat bakplåtspapper. Låt kallna och bryt sönder i lämpliga bitar.
- Skala apelsinerna och skär bort den vita hinnan. Skiva apelsinerna relativt tjockt. Ansa fänkålen och skiva den i tunna skivor. Finhacka fänkålsdillen. Lägg gärna fänkålsskivorna i isvatten en stund, då blir de ännu krispigare.
- Toppa med smulad fetaost, oliver, salt och peppar. Lägg på nötkaramellen och garnera med mynta.