Halloweenpizza med spöken, spindlar och minipumpor
Ingredienser
- 1pkt pizzamix
- 1msk Olivoljavirgin
- 225gram mozzarellaostfärsk
- svarta oliverhackade
Pizzasås
- 500gram tomat (er)mogna, gärna i olika färger
- 1st gullök (ar)
- 3klyftor vitlök (ar)
- 2,5msk Olivolja
- 1msk worchestersås
- svartpeppar
- 1tsk salt
- 2-3st lagerblad
- 0,5krk basilikafärsk, hackad
- 0,5krk oreganofärsk, hackad
Dekoration
- gröna oliver
- rosmarinbladen
- tomat (er)orangea
- ruccola
- basilikabladen
Portioner:
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
Pizzasås
- Finhacka lök och vitlök. Stek i olja på medelstark värme tills den blir genomskinlig men inte bränd. Tillsätt tomaterna, hela eller halverade om du valt små tomater, mindre bitar för stora tomater och lägg i lagerbladen.
- Låt koka ihop ca 15 min. Tillsätt de färska örterna och smaka av med worchestersås, salt och peppar.
Pizzan
- Gör pizzan enligt anvisningarna på förpackningen. Sprid pizzasås över pizzadegen tills det är helt täckt. Lägg på orange små tomater ( halvera dem om de är babyplommontomater). Grädda pizzan med tomatsåsen i ugnen ca 8 - 10 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun.
- Skiva färsk mozzarella. Skär ut ”spöken” med hjälp av en kniv. Fördela spökena på den förgräddade pizzan. Använda finhackade svarta oliver som ögon på spökena. Vill du ha någon mer topping på pizzan lägger du på detta nu också. Baka pizzan ytterligare ca 5 - 6 minuter, eller tills osten är helt smält.
- Ta ut pizzan och gör spindlar genom att sticka rosmarinblad i gröna oliver. Placera spindlarna bredvid spöken och ”minipumporna”. Strö över basilikablad och ruccola och servera!