Saffransbullar med pumpa och tranbär


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: st
Instruktioner
  1. Koka pumpatärningarna i ca 10 min, tills de blir mjuka. Kör i en mixer tills du får en puré.
  2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  3. Tillsätt pumpapuré, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Lägg tranbären i en kastrull med sockret och rör om lite tills sockret smält och tranbären poppat något, ca 5 min.
  5. Ta upp degen på mjölad bänk. Tillsätt tranbären och nötterna och knåda den lite så bären och nötternafördelas jämnt.
  6. Dela degen i 35 bitar och baka ut till lussekatter.
  7. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera ev med tranbär. Låt jäsa ca 30 min.
  8. Sätt ugnen på 225°.
  9. Pensla lussebullarna med uppvispat ägg.
  10. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.