Saffransbullar med pumpa och tranbär
Instruktioner
- Koka pumpatärningarna i ca 10 min, tills de blir mjuka. Kör i en mixer tills du får en puré.
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
- Tillsätt pumpapuré, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
- Lägg tranbären i en kastrull med sockret och rör om lite tills sockret smält och tranbären poppat något, ca 5 min.
- Ta upp degen på mjölad bänk. Tillsätt tranbären och nötterna och knåda den lite så bären och nötternafördelas jämnt.
- Dela degen i 35 bitar och baka ut till lussekatter.
- Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera ev med tranbär. Låt jäsa ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225°.
- Pensla lussebullarna med uppvispat ägg.
- Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.