Tagliatelle med pumpa & salvia
Ingredienser
- 1kg pumpa (or)
- 8-12klyftor vitlök (ar)
- 1krk salvia
- 2msk Olivolja
- 2-3msk smör
- 1st citron (er)finstrimlat skal
- 1tsk salt
- 2krm svartpepparnymald
- 4port pastanykokt
- 2dl Parmesanostfinriven
Portioner:
Instruktioner
- Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i ca 2 cm stora tärningar. Krossa vitlöksklyftorna försiktigt, bara precis så att skalet spricker.
- Stek salviabladen i oljan så att de blir frasiga. Ta upp dem på ett fat så länge.
- Fräs pumpan och vitlöken i oljan ca 10 min, rör om då och då. Tillsätt smör och citronskal och fräs under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra.
- Vänd ner pastan och salviabladen och låt allt bli genomvarmt. Fördela pastan i varma tallrikar. Strö över den rivna osten.