Ungsrostade rotsaker med fetaostcreme
Ingredienser
Rotfrukter
- 1kg rotfruktertex. morötter, sötpotatis, polkabetor, rödbetor osv.
- timjanfärsk
- svartpeppar
- 2-3klyftor vitlök (ar)
- Olivolja
Fetaostcreme
- 150gram fetaost
- 2dl creme fraiche
- salt
- svartpeppar
- timjanfärsk
- Olivolja
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukter och lök i klyftor eller bitar. Bred ut dem i en ugnslångpanna. Ringla över olivolja och tillsätt krossade vitlöksklyftor. Blanda runt. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och låt stå tills allt är mjukt, ca 45 minuter.
- Rör om någon gång under tiden. Blanda i timjan mot slutet. Strö lite flingsalt och mal peppar över.
- Blanda alla ingredienserna i fetaostcremen med stavmixer. Servera med fetaostcreme. Gott till t.ex. kyckilng, lamm, kött.