Kålsallad med citrus & granatäpple
Ingredienser
- 100gram hasselnötterkärnorna
- 50gram smör
- 0,5dl honung
- 300gram rödkålfinstrimlad
- 200gram grönkåleller savoykål finstrimlad
- 2-3msk rapsolja
- 1st apelsin (er)saften
- 1st apelsin (er)i renskurna tunna skivor
- 1st granatäpple (n)
- 150gram fetaost
- 1krm flingsalt
- 1krm svartpepparnymald
Portioner:
Instruktioner
- Rosta nötterna i en torr stekpanna utan att bränna nötterna. Låt svalna och gnid av skalen.
- Värm smöret tills det precis börjar bubbla, tillsätt nötter och honung och puttra ett par minuter tills honungen börjar bli seg. Häll upp nötblandningen på ett oljat bakplåtpapper. Låt kallna och bryt i lämpliga bitar.
- Blanda den finstrimlade kålen i en stor skål. Häll i oljan samt saften av 1/2 apelsin. Strö över några nypor flingsalt och krama kålen med rena händer så den mjuknar något.
- Skala och skär den andra apelsinen i tunna skivor och blanda i. Dela granatäpplet och skrapa ur kärnorna, rensa bort det vita. Blanda det i salladen.
- Smula över fetaosten och nötblandningen och dra några varv med pepparkvarnen.