Kasslergratäng med het ananas och salladslök
Ingredienser
- 4dl ris
- 400gram kassler
- 1knippe salladslök
- 1st chiliröd
- 1st ananasfärsk
- 1msk smör
- 1dl matlagningsgrädde
- 2dl creme fraiche
- 1msk curry
- 1dl riven ost
Portioner:
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningar. Skala och skär ananasen i skivor. Vill du ha ringar använder du lättast en ananas-slicer.
- Skiva och stek kasslern snabbt på bägge sidor i smöret Lägg åt sidan. Strimla salladslöken och chilin. Stek lätt i skyn från kasslern ihop med curryn. Tillsätt grädde och creme fraiche och låt puttra ihop en liten stund.
- Smörj en ugnsform. Varva det kokta riset med kasslern. Avsluta med kassler varvat med ananasskivorna. Häll över salladslökssåsen. Toppa med osten. gratinera i 225o ugn tills osten smält och fått fin färg.