Sparrispotatis med dragonvinaigrett & brytbönor
Ingredienser
- 1kg sparrispotatiseller Amandine
- 2msk Olivolja
- 1nypa salt
- 1nypa svartpepparnymalen
- 200gram bönorbrytbönor, haricot verts
- 1msk Olivolja
Dragondressing
- 0,5dl creme fraiche
- 2msk citron (er)saften, färskpressad
- 1tsk strösocker
- 1tsk dijonsenap
- 0,5tsk salt
- 1nypa svartpeppar
- 3msk Olivolja
- 2msk dragonfärsk, grovhackad
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Halvera potatisarna på längden och lägg i en ugnsform. Ringla över oljan, salta och peppra. Blanda allt så att oljan fördelas över potatisen. Baka potatisen i ca 30 minuter.
- Rör ihop bönorna med olja och salt. Tillsätt dem i ugnsformen efter 20 min och låt dem baka med de sista 10 min.
Dressing
- Blanda ihop de första 6 ingredienserna väl. Tillsätt oljan, i en jämn stril, under omrörning tills du får en slät sås. Vispa i dragonen.
- Häll dressingen över potatisen och bönorna. Strössla över färsk dragon. Servera direkt!