Mikaels paprikasoppa med chorizo
Ingredienser
- 600g paprika (or)gärna sweet palermo
- 500g tomatergrovhackade
- 150g champinjoner
- 400g chorizo
- 1l kycklingbuljong
- 2st röd lök
- 3klyftor vitlök (ar)finhackad
- 2tsk chilifinhackad
- 3tsk spiskummin
- 1tsk muskot
- salt
- peppar
Portioner: portioner
Instruktioner
- Fräs tomaterna i olivolja några minuter. Mixa till en slät puré.
- Hetta upp panna med lite olivolja och fräs vitlök, lök och kryddor tillsammans. Tillsätt champinjonerna. Tillsätt sedan den färdiga buljongen och puréade tomaterna någon minut efter att svampen studsat i pannan. Låt ingredienserna sjuda på svag värme ett par minuter.
- Stek paprikan skuren i bitar tillsammans med olivolja tills de mjuknat. Mixa till en slät pure och häll i soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan sjuda ett par minuter.
- Stek chorizon tills den blir knaprig.
- Servera soppan toppat med hackad paprika och chorizo. Toppa med basilika. Om man vill ha en krämigare känsla kan man lägga på en lite creme fraiche.