Kryddgurka med chili & ingefära
Ingredienser
- 1kg västeråsgurka (or)
- 4klyftor vitlök (ar)
- 1st chiliröd, spansk
- 5cm ingefära
- 3st lagerblad
- 4st dillkronor
Lag
- 4dl ättiksprit12%
- 6dl vatten
- 2msk salt
- 3dl socker
- 1msk koriandertorkad, malen
Portioner:
Instruktioner
- Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna. Skölj gurkorna väl och nagga dem med en provsticka, grov nål eller gaffel. Skala vitlöks-klyftorna. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar och strimla den. Skala och skiva ingefäran.
- Varva gurkor, vitlöksklyftor, chili, ingefära, lagerblad och dill i en väl rengjord burk. Häll den kalla lagen över gurkorna. Sätt på ett lock och förvara gurkorna i kylen, de är färdiga att äta efter ca 2 veckor.