Jordgubbstårta med rabarbergrädde
Ingredienser
- 2st marängbottnareller tårtbottnar
Kompott
- 300gram rabarber
- 0,5dl honung
- 1st kanelstång
- 1tsk potatismjöl
- 5dl vispgrädde
- vaniljsockerefter tycke och smak
Dekoration
- 1liter jordgubbar
- citronmelisseller mynta
Portioner: bitar
Instruktioner
- Skär rabarbern i små bitar. Koka ihop den med honung och kanel i en kastrull till den blir mjuk och mosig. Red av med potatismjölet och låt kompotten få ett uppkok. Kyl sedan ner kompotten.
- Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker efter smak. Ta rabarberkompott och lite grädde först. Vänd sedan ner i resterande grädde. Bred ut rabarbergrädden på marängbottnarna, något mer på den översta och toppa med jordgubbar och citronmeliss. Servera genast om du inte vill ha en mjukare maräng.
Foto: Anita Jansson
@ Hebe frukt & Grönt AB