Pimientos de Padron

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Paprika används mycket i spansk matlagning. Nedan följer ett recept på grön paprika, små ugnsstekta ”Pimientos de Padrones”. De passar utmärkt som tapas men är också väldigt goda att servera till grillat kött. Pimiento Padron är en så kallad sweet chili, d.v.s. en mild söt paprika. Dessa små gröna paprikor är en stapelvara i tapasbarer i Spanien, där de helt enkelt tillagas i massor av olivolja, ibland med vitlök, över en långsam värme tills de blir rynkiga och lite brända, och serveras med ett stänk havs- eller grovsalt. De är söta, rökiga, och läckra, med en lätt smärta av värme.
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Värm stekpannan och tillätt olivoljan. Skiva eller hacka vitlöken. Lägg den i oljan och låt fräsa lite.
  2. Skölj och torka av paprikorna. Stek dem med oljan och vitlöken på medelhög värme. Paprikan är klar när den är mjuk och har fått fin färg.
  3. Avsluta med att strö över grovsalt. Ibland kan dessa små paprikor vara starka.

Kulinarisk Rysk Roulette?
För många människor är hela grejen med att äta Pimientos de Padrón den kulinariska ryska roulette-aspekten av det. En på tio av dessa härligt milda paprikor är nämligen super het. Och det luriga är att du aldrig vet vilken! Det finns inga fysiska kännetecken eller ledtrådar som berättar för dig, vilken som är stark och inte. Du bara vet det när du biter i den...pimientos-de-padron-bred2