Sillpannacotta med rädisor
Ingredienser
Panacottan
- 3st gelatinblad
- 420gram sill5-minuters
- 2,5dl grädde
- 0,5tsk salt
- 1krm svartpeppar
- 3msk senap
- 0,5dl dillhackad
- 1dl gräslökhackad
- 3dl gräddfil
Garnering
- 8st rädisor
Portioner:
Instruktioner
- Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Låt sillen rinna av och grovhacka den. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
- Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas, á 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag. Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.