Mild pumpasoppa med vintouche
Ingredienser
- 8hg pumpa (or)kött
- 4st schalottenlök (ar)
- 3st vitlöksklyfta (or)
- 2st hönsbuljongtärningar
- 1liter vatten
- 4dl vitt vintorrt
- 4dl vispgrädde
- 2msk vitvinsvinäger
- 3tsk salt
- 3krm svartpeppar
Portioner:
Instruktioner
- Ta bort kärnorna och skär pumpa köttet i små bitar.
- Fräs det ihop med den hackade löken och vitlöken.
- Tillsätt vattnet, buljongen och en del av vinet. Låt koka tills grönsakerna mjuknat.
- Mixa soppan slät och häll på resten av vinet, grädden samt vinägern. Låt det få ett uppkok och smaka av med salt och peppar.
- Tips: Servera gärna ur en urgröpt pumpa. Det är också gott med lite med lite färska räkor och persilja i soppan. Brödkrutonger är gott till.