Jörgens rostade paprikasoppa med rökig hetta

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Vid servering
Portioner: port
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg paprikorna hela på en plåt och rosta dem högt upp i ugnen så att de blir brunsvarta runt om. Lägg dem i en plastpåse och knyt om. Låt vila i 15minuter, dra sedan försiktigt av skalet. Lägg åt sidan.
  2. Hacka lök, vitlök, chili och timjan och stek mjukt i smör tillsammans med tomatpurén . Häll på vin och koka tills hälften av vätskan är kvar.
  3. Skär tomaterna i bitar och lägg i tillsammans med paprikan och honung. Låt allt koka till tomaterna är mjuka. Kör med stavmixern till en slät soppa.
  4. Häll i grädde och koka upp. Låt sjuda i 15 minuter.
  5. Tillsätt vatten så soppan är lagom tjock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll upp i soppskålar, strö över hackad timjan och servera genast, gärna med något gott bröd till.