Shakshuka med sivripaprika, chili, feta och ägg
Ingredienser
- 3st schalottenlök (ar)finhackad
- 5st sivripaprikaskivad
- 2st spetspaprikaröd, t.ex kapya , skivad
- 1st carlipaprikaskivad
- 2st chilifrukt (er)efter tycke och smak, skivad
- 3klyftor Vitlökfinhackad
- 800g tomat (er)små, röda och söta, hackade
- 1dl bladpersiljaklippt
- salt
- paprikapulver
- 3st ägg
- 100g fetaost
- Olivoljatill stekning
Portioner: portioner
Instruktioner
- Hacka löken och skiva paprikorna och chilin i ringar. Hacka tomaterna grovt. Fräs löken i olivolja någon minut. Tillsätt paprikan, chilin och vitlöken och fräs allt några minuter minuter till.
- Lägg i de hackade tomaterna och fräs dem också några minuter under omrörning. Smaka av med salt och paprikapulver och lägg i persiljan. Låt allt puttra ca 10 minuter tills tomaterna vätskar ur sig och du får en sås. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor och ev. en nypa socker om tomaterna inte är tillräckligt söta.
- Gör 3 gropar i såsen och knäck i ett ägg i varje grop. Täck med lock och låt sjuda långsamt tills äggen stelnar, ca 5 minuter.
- Under tiden steker du brödet i vitlök och olivolja tills de är gyllene på bägge sidor.
- Smula över fetaost, klippt persilja och ringla över olivolja vid servering. Servera direkt med de rostade vitlöksbröden.