Schweizerschnitzel Cordon Bleu med persiljepotatis, lingon och surkål
- 4tjocka skivor kalv- eller skinkinnanlår, benfri kotlett funkar också
- 8skivor ostEmmentaler, lagrad
- 8skivor skinkarökt
- 4tsk dijonsenap
- salt och svartpeppar
- 4st ägg
- 1,5dl vetemjöl
- 3-4dl ströbrödeller panko
- salt och peppar
- rapsolja och smörtill stekning
- 800g potatisfast, små t.ex. delikatess
- 1krk persilja
- smör och olja
- salt
- 4skivor citron
- 4st sardellfiléer
- kapris
- Tistelvind surkål
- lingonrårörda eller sylt
- Banka ut köttet ordentligt till schnitzlar på skärbrädan eller bänken. Salta och peppra. Bred på senap, lägg på osten och skinkan. Vik ihop köttet dubbelt.
- Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål.
- Doppa schnitzlarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt av panering på alla kanter.
- Stek gyllenbrunt i rapsolja och en rejäl klick smör ca 5-6 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn utan stek på medelhög värme och ös köttet under tiden med smöret.
- Skala potatisen och koka i saltat vatten i 15 min tills den nästan är klar. Hacka persiljan. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek och rör runt potatisen så den får färg men inte fastnar. Rör i den hackade persiljan och fräs tillsammans ngn minut.
- Lägg en skiva citron med en rullad sardell fylld med kapris på varje schnitzel. Servera med persiljepotatisen, surkål och lingon.
Tistelvind surkål
Tistelvind surkål finns som både kryddad och okryddad. Om du väljer den okryddade är det gott att tillsätta lite kummin i den till den här rätten.
Strimlad syrad vitkål utan kryddor.
Ingredienser: Vitkål*, havssalt ca 1,5 %. *KRAV-ekologisk ingrediens.
Opastöriserad. Kylvara.
Hållbarhet ca 5 mån, öppnad burk ca 3v.
Näringsvärden, per 100g:
Energi 70 kJ / 17 kcal, Kolhydrater 2,0 g, varav sockerarter 0,2 g, Fett 0,2 g, varav mättat fett 0 g, Protein 0,9 g, Salt 1,5 g
Strimlad syrad vitkål kryddad med enbär och kummin. Färdigt att äta som den är. Passar till både fisk, kött o grönsaksrätter!
Ingredienser: Vitkål*, kummin*, enbär*, havssalt ca 1,5 %. *KRAV-ekologisk ingrediens.
Opastöriserad. Kylvara.
Hållbarhet ca 5 mån, öppnad burk ca 3v.
Näringsvärden, per 100g:
Energi 70 kJ / 17 kcal, Kolhydrater 2,0 g, varav sockerarter 0,2 g, Fett 0,2 g, varav mättat fett 0 g, Protein 0,9 g, Salt 1,5 g