Fläskfilépanna med thaibasilika & pinjenötter
Ingredienser
- 2st paprika (or)röda
- 1klyfta vitlök (ar)tunt skivad
- 1msk balsamvinäger
- 1msk Olivolja
- 2dl kalvbuljong
- 2,5dl grädde
- 1msk maizenaredning
- 1krk thaibasilikahackad, spara lite till garnering
- 0,5tsk salt
- 1tsk strösocker
- 400gram fläskfiléputsad, i tunna skivor
- 2-3msk grillkrydda
- 1msk smörtill stekning
- 50gram Pinjenötter
- Röd Basilikafärsk, till dekoration
Portioner:
Instruktioner
- Fräs paprika och vitlök i olja ett par minuter. Tillsätt vinäger och buljong. Låt koka i 5 minuter. Mixa i matberedare.
- Häll tillbaka i kastrull och koka upp. Tillsätt grädden och red av med vetemjöl. Smaka av med basilika, salt och socker.
- Krydda och stek fläskfilén, gärna i en grillpanna.
- Rosta nötterna i en torr stekpanna.
- Häll såsen över fläskfilén. Strö över pinjenötterna och garnera med basilikan, gärna både röd och grön. Servera med nykokt pasta.