Sommarfruktspaj med mandelkräm
Ingredienser
Mandelkräm
- 250gram mandelmassariven
- 50gram smör
- 1st ägg
- 0,5 dl vetemjöl
- 2msk romkan uteslutas
Fyllning
- 4-6st aprikos (er)färska
- 4st persika (or)eller nektariner
- bigarråertill dekoration
Portioner: bitar
Instruktioner
Pajdeg
- Nyp samman smör, vetemjöl, bakpulver och strösocker. Tillsätt ägget så att degen precis går ihop. Platta till degen lite och plasta degen, låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper. Placera i en form med avtagbara kanter och pressa ut så den går upp över kanten.
Mandelkräm
- Riv mandelmassan och smält smöret. Rör samman med ägg, vetemjöl och rom tills krämen blivit helt slät. Bred krämen över pajdegen. Pensla kanten på degen och strö över råsocker.
Fyllning
- Dela, kärna ur och klyfta frukten och fördela dem över pajen. Vik de yttre kanterna av degen runt över fyllningen, med ett par cm. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 50 minuter.