Pumpagnocchi med chevre och salvia
Ingredienser
- 700gram pumpa (or)kött
- 6-7dl vetemjöl
- 1st äggula (or)
- 1krk salviafärsk
- 2msk smör
- 200gram getost
- 0,5krm muskot
- salt
- svartpeppar
Portioner:
Instruktioner
- Skala och dela ner pumpan i jämnstora bitar. Koka sedan i saltat vatten tills pumpan är mjuk. Låt pumpan ånga och rinna av så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Pressa pumpan med en potatispress och mixa sedan slät i matberedare.
- Blanda i äggulan och mjöl med pumpapurén. Ha i mjölet successivt tills du hittar en konsistens som passar. Forma till små gnocchis genom att rulla små bollar som du sedan trycker till med tummen. Koka gnocchin i saltat vatten, några i taget. När gnocchin flyter upp är den klar, fortsätt tills alla är kokta.
- Bryn smör i en stekpanna och hacka i salvia. När gnocchin är kokt så lägger du den i stekpannan tills dem blir glaserade av smöret och salvian. Riv över lite muskotnöt och smula över getosten. Dekorera ev. med några salviablad.