Höstpizza med svamp, kål, äpple och rosmarinolja
Ingredienser
Alternativ 1 topping med mozzarella
- 125g mozzarella
Alternativ 2 topping med chévre och Västerbotten
- 50g västerbottenost
- 100g chevré
Rosmarinolja
- 0,75dl Olivolja
- 1st vitlök (ar)klyfta
- 1st citron (er)skalet
- 2msk rosmarinfinhackad
- 0,5tsk salt
- 1krm svartpeppar
Garnering
- valnöttereller pinjenötter
Portioner: portioner
Instruktioner
Pizzadeg
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda samman de torra ingredienserna. Häll i vatten och olja. Knåda till jämn smet. När du knådat färdigt ta upp på mjölat bord och baka in lite mer mjöl. Kavla ut önskad form och tjocklek på pizzan.
Topping
- Strimla kålen och dela svampen i mindre bitar. Fräs kålen i en stekpanna i smör på medelhög värme tills den blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Stek svampen gyllene i smör. Smaka av med salt och svartpeppar. Skölj och skiva äpplet tunt.
- Bred ut ett tunt lager créme fraiche över bottnarna. Lägg sedan på mozzarella (spara lite till garnering) eller västerbottenost och chèvre. Fördela kål, svampfräs och äpplen över. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter.
Vid servering
- Rör ihop ingredienserna till rosmarinoljan.
- Toppa pizzan med nötter och mozzarella. Ringla över rosmarinoljan.