Höstpizza med svamp, kål, äpple och rosmarinolja

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Alternativ 1 och 2 är två olika alternativ med olika ostar beroende på vilken man gillar.
Ingredienser
Pizzadeg utan jäst
Topping
Alternativ 1 topping med mozzarella
Alternativ 2 topping med chévre och Västerbotten
Rosmarinolja
Garnering
Portioner: portioner
Instruktioner
Pizzadeg
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna. Häll i vatten och olja. Knåda till jämn smet. När du knådat färdigt ta upp på mjölat bord och baka in lite mer mjöl. Kavla ut önskad form och tjocklek på pizzan.
Topping
  1. Strimla kålen och dela svampen i mindre bitar. Fräs kålen i en stekpanna i smör på medelhög värme tills den blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Stek svampen gyllene i smör. Smaka av med salt och svartpeppar. Skölj och skiva äpplet tunt.
  2. Bred ut ett tunt lager créme fraiche över bottnarna. Lägg sedan på mozzarella (spara lite till garnering) eller västerbottenost och chèvre. Fördela kål, svampfräs och äpplen över. Grädda i ugnen ca 10-12 minuter.
Vid servering
  1. Rör ihop ingredienserna till rosmarinoljan.
  2. Toppa pizzan med nötter och mozzarella. Ringla över rosmarinoljan.