Pumpamuffins
Ingredienser
- 5dl mjöl
- 1tsk bakpulver
- 1tsk bikarbonat
- 1tsk salt
- 1tsk kanelmald
- 1tsk ingefäramald
- 0,4tsk muskotmald
- 2,5dl farinsockerbrunt
- 2,5dl strösocker
- 120gram smörrumstempererat
- 1,2dl olja
- 4st ägg
- 1,5kg pumpa (or)hokkaido, med skal
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan grovt och koka tills den känns mjuk (ca 10 min). Häll av vattnet och mixa till puré. Placera ut muffinsformar på en plåt.
- Blanda alla torra ingredienser, förutom sockret, i en skål. Ställ åt sidan. Blanda sedan farinsocker, strösocker, smör, olja och ägg. Vänd ner de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Rör ner pumpapurén. Fördela sedan i muffinsformarna, fyll ca 2/3 av formen.
- Grädda i ugn ca 20-25min. För att se om muffinsen är klar provstick med en potatissticka, är den torr är muffinsen klar.
- Låt svalna på ett bakgaller.