Pumpamuffins till Halloween
|
Ingredienser
- 5dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1tsk bikarbonat
- 1tsk salt
- 1tsk kanelmald
- 1tsk ingefäramald
- 0,25tsk muskotmald
- 2,5dl farinsockerbrunt
- 2,5dl strösocker
- 120gram smörrumstempererat
- 1,25dl olja
- 4st äggstora
- 1,5kg pumpa (or)gärna hokkaido
Dekoration frosting
- 125gram philadelphiaost
- 150gram florsocker
- 1st apelsin (er)juicen och skalet
Dekoration kristyr
- 1st äggvita (or)
- 4dl florsocker
- 1tsk ättiksprit
Dekoration marsipan
- 1pkt marsipan
- 3st karamellfärgröd, grön, gul
Övrig dekoration
- 1pkt non-stop
- 1ask tic-tac
- 1tub chokladsås
Portioner: stycken
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 180 grader. Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan grovt och koka tills den känns mjuk (ca 10 min). Häll av vattnet och mixa till puré.
- Placera ut muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en skål, ställ åt sidan.
- Blanda sedan farinsocker, strösocker, smör, olja och ägg. Vänd ner de torra ingredienser och rör till en slät smet. Rör ner pumpapurén. Fördela sedan i muffinsformarna, fyll ca 2/3 av formen. Grädda i ugn ca 20-25min.
- För att se om muffinsen är klar provstick med en potatissticka, är den torr är muffinsen klar. Låt svalna på ett bakgaller.
Dekoration
- Frosting: Blanda ihop Philadelphiaosten med florsockret och apelsinjuicen och skalet. Bre sedan på detta på muffinsen när den svalnat helt.
- Kristyr: Rör ihop äggvita, florsocker och ättiksprit med en elvisp och lägg kristyren i en spritspåse, sedan är den redo att dekoreras med.
- Marsipan: Blanda marsipanen med karamellfärgen. För att få den orangea färgen till pumpor så blandar du den röda och gula karamellfärgen. Du kan även dekorera med höstlöv osv.
- Övrig dekoration: Använd non-stop som ögon, tic-tac som tänder och ev. chokladsås till att dekorera med. Fäst ögon och tänder med kristyr.