Pumpamuffins till Halloween

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Muffins gjorda med pumpakött blir väldigt saftiga och goda. Välj gärna pumpor med fast och mörkorange fruktkött så blir muffinsen härligt orange. Hokkaido är utmärkt till detta men Butternut och Muscat funkar också bra! Dekorera efter egen fantasi med t.ex. frosting på Philadelphiaost, florsocker och apelsinjuice hoprört, kristyr på florsocker, marsipanpumpor och blad, non-stop som ögon och tic-tac som tänder, chokladsås. Glöm inte köpa hem karamellfärg! Låt fantasin flöda!
Ingredienser
Dekoration frosting
Dekoration kristyr
Dekoration marsipan
Övrig dekoration
Portioner: stycken
Instruktioner
Muffins
 1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och kärna ur pumpan. Tärna pumpan grovt och koka tills den känns mjuk (ca 10 min). Häll av vattnet och mixa till puré.
 2. Placera ut muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor i en skål, ställ åt sidan.
 3. Blanda sedan farinsocker, strösocker, smör, olja och ägg. Vänd ner de torra ingredienser och rör till en slät smet. Rör ner pumpapurén. Fördela sedan i muffinsformarna, fyll ca 2/3 av formen. Grädda i ugn ca 20-25min.
 4. För att se om muffinsen är klar provstick med en potatissticka, är den torr är muffinsen klar. Låt svalna på ett bakgaller.
Dekoration
 1. Frosting: Blanda ihop Philadelphiaosten med florsockret och apelsinjuicen och skalet. Bre sedan på detta på muffinsen när den svalnat helt.
 2. Kristyr: Rör ihop äggvita, florsocker och ättiksprit med en elvisp och lägg kristyren i en spritspåse, sedan är den redo att dekoreras med.
 3. Marsipan: Blanda marsipanen med karamellfärgen. För att få den orangea färgen till pumpor så blandar du den röda och gula karamellfärgen. Du kan även dekorera med höstlöv osv.
 4. Övrig dekoration: Använd non-stop som ögon, tic-tac som tänder och ev. chokladsås till att dekorera med. Fäst ögon och tänder med kristyr.