Ost och baconfylld patisson pumpa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: port.
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela pumpan i två halvor. Ta bort kärnorna i varje halva.
  2. Fyll en kastrull med vatten och låt det koka upp. Lägg i pumpahalvorna och täck med lock och koka i ca 10 minuter på medelhög värme. Pumpan ska ha lite motstånd kvar. Gröp ur allt pumpa kött med ett kuljärn eller en sked.
  3. Strimla och stek bacon på medelhög värme i en hög stekpanna tills de är jämnt bruna. Lägg upp baconen på hushållspapper och ställ åt sidan. Fräs löken i baconfettet. Skär pumpan bitar och stek dem med löken i en minut. Skär bort kanterna på brödet och skär det i tärningar.
  4. Ta bort stekpannan från värmen och rör i brödet. Rör ner bacon i fyllningen tillsammans med ost och persilja. Smaka av med salt och peppar. Fyll varje pumpa halva till bristningsgränsen med blandningen.
  5. Lägg dem i en ugnsform. Grädda i 15 minuter i ugnen eller tills pumpan är genomvarmt.

Pumpa Patisson

pumpa-patisson-flera-fargerPattison är en fransk pumpa med tallriksrund form och veckade kanter, ofta med en upphöjning i mitten. Utseendemässigt kan den också påminna om ett flygande tefat.
Den är känd under flera namn bl.a. tefats- eller musselsquash. Fruktköttet är fast och smakrikt. Den påminner i smaken om kronärtskocka och squash. God och dekorativ att fylla.

Kan även kokas och serveras till en vinaigrette eller bara skivas i tunna skivor och stekas tillsammans med vitlök. Små, späda exemplar kan kokas hela och ätas med skal och allt.