”Väversunda” Ingers Rabarberpaj med magisk vaniljcréme

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Detta recept har vi fått av Inger på Väversunda Bärodling. Tor och Inger odlar rabarber, jordgubbar, smultron och bigarråer på gården Charlottenborg, söder om Vadstena. Inger har en bakgrund som matskribent i Året Runt så ni fattar att pajen är god....
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
Vaniljcréme
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skär 500 g rabarber i bitar och lägg i en ugnssäker form.
  2. Pajdeg: Blanda socker, bakpulver och vetemjöl eller med fördel byt ut 1 dl vetemjöl mot 2 dl havregryn. Tillsätt smör i mjölblandningen och rör om till en gryning massa. Fördela den över rabarbern. Ringla sedan över 1 dl sirap över pajen i ett rutmönster. Grädda i 200° ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Pajen är läckert knackig precis när den är nygjord.
  3. Vaniljcréme: Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda sedan i ägg/sockerblandningen.