”Väversunda” Ingers Rabarberpaj med magisk vaniljcréme
Ingredienser
Vaniljcréme
- 2st äggula (or)
- 2dl vispgrädde
- 1,5msk socker
- 1tsk vaniljsocker
Portioner: portioner
Instruktioner
- Skär 500 g rabarber i bitar och lägg i en ugnssäker form.
- Pajdeg: Blanda socker, bakpulver och vetemjöl eller med fördel byt ut 1 dl vetemjöl mot 2 dl havregryn. Tillsätt smör i mjölblandningen och rör om till en gryning massa. Fördela den över rabarbern. Ringla sedan över 1 dl sirap över pajen i ett rutmönster. Grädda i 200° ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Pajen är läckert knackig precis när den är nygjord.
- Vaniljcréme: Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda sedan i ägg/sockerblandningen.