Panko- och parmesanpanerad aubergine
Ingredienser
- 2st aubergine
- 2st ägg
- 2-3dl panko
- 1dl parmesanriven
- 1dl majsmjöl
- 2tsk oregano
- 0,5tsk chiliflakes
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja att steka i
Lime och vitlökssås
- 1dl matyoghurt
- 1tsk limesaften
- 0,5st vitlök (ar)klyfta
Vid servering
- parmesanriven
Portioner: port.
Instruktioner
- Skär upp auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på papper. Salta och låt vattnas ur (minst 15 minuter).
- Förbered ingredienserna till dubbelpaneringen. Vispa äggen i en skål. Häll upp mjölet på en tallrik och tillsätt kryddorna (oregano, chiliflakes, salt och svartpeppar), blanda väl. Häll pankon och parmesanen i en platt tallrik.
- Skölj av auberginerna och torka dem med hushållspapper eller en ren duk. Doppa aubergineskivorna först i mjölblandningen, därefter doppar du dem i äggen och slutligen vänder du dem i panko och parmesan. Tryck till pankon lite.
- Värm upp en stekpanna med 2-3 cm matolja, stek skivorna gyllenbruna, ha inte för hög värme. Stek auberginerna tills de är mjuka inuti.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Servera de stekta auberginerna som vegetariskt alternativ till kött, som en god förrätt med en kall sås eller som tillbehör till grillat.