Panko- och parmesanpanerad aubergine

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Lime och vitlökssås
Vid servering
Portioner: port.
Instruktioner
  1. Skär upp auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på papper. Salta och låt vattnas ur (minst 15 minuter).
  2. Förbered ingredienserna till dubbelpaneringen. Vispa äggen i en skål. Häll upp mjölet på en tallrik och tillsätt kryddorna (oregano, chiliflakes, salt och svartpeppar), blanda väl. Häll pankon och parmesanen i en platt tallrik.
  3. Skölj av auberginerna och torka dem med hushållspapper eller en ren duk. Doppa aubergineskivorna först i mjölblandningen, därefter doppar du dem i äggen och slutligen vänder du dem i panko och parmesan. Tryck till pankon lite.
  4. Värm upp en stekpanna med 2-3 cm matolja, stek skivorna gyllenbruna, ha inte för hög värme. Stek auberginerna tills de är mjuka inuti.
  5. Blanda ingredienserna till såsen.
  6. Servera de stekta auberginerna som vegetariskt alternativ till kött, som en god förrätt med en kall sås eller som tillbehör till grillat.