Krusbärsmarmelad med vanilj och citron
Ingredienser
- 350gram krusbärgröna
- 300gram syltsocker
- 2msk vatten
- 1st vaniljstång
- 0,5st citron (er)skalet
Portioner: burk
Instruktioner
- Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt i 7–8 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv.Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med citronskal och syltsocker till de mixade krusbären. Koka upp och låt koka kraftigt i 7-8 minuter. Själva vaniljstången kan du antingen ta upp ur marmeladen eller låta den ligga kvar.
- Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något och häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar.