Rawfood Fikonpepparkaksrutor med kokosfrosting
Ingredienser
Fikon- o pepparkaksrutor
- 16st fikontorkade
- 3dl vattenkokhett
- 1dl kokosflingor
- 1dl kokosmjöl
- 1dl mandelmjöl
- 2tsk kanel
- 2tsk kardemumma
- 1tsk kryddnejlikamald
- 1tsk ingefärafärsk, riven
- 1nypa havssalt
Frosting
- 2dl kokosgrädde
- 4msk kokosflingor
- vaniljsteviadroppar
- mandelhackad
- kokosflingor
Portioner: bitar
Instruktioner
- Koka upp vatten. Lägg de torkade fikonen i en skål och häll över det kokheta vattnet. Låt fikonen stå och dra i ca 10-15 min. så de mjuknar ordentligt.
- Blanda under tiden ihop alla de övriga ingredienserna i en bunke.
- När fikonen är mjuka mixa ihop dem till en fikonpuré i en mixer. Tillsätt lite vatten i taget och mixa.
- Blanda ihop fikonpurén med mjölblandningen till en klibbig deg.
- Tryck ut degen jämnt i en frystålig brödform eller liknande rektangulär /kvadratisk plastburk. Sätt in i frysen i ca 10 min.
Frosting
- Häll i kokosgrädden i en liten kastrull och sätt på låg värme.
- Vispa i kokosflingor och vaniljsteviadroppar med en handvisp. Grädden kommer tjockna till litegrann men inte bli "vispgrädde". Låt svalna.
- Tag ut burken från frysen och häll över den svalna kokosgrädden. Sätt in i frysen tills de stelnat lätt (ca 20-30min).
- Skär kakan i rutor. Hacka lite mandel och garnera rutorna med dessa samt kokosflingor innan servering