Rawfood Fikonpepparkaksrutor med kokosfrosting


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Gluten-, ägg- och laktosfria! Inget tillsatt socker!
Ingredienser
Fikon- o pepparkaksrutor
Portioner: bitar
Instruktioner
  1. Koka upp vatten. Lägg de torkade fikonen i en skål och häll över det kokheta vattnet. Låt fikonen stå och dra i ca 10-15 min. så de mjuknar ordentligt.
  2. Blanda under tiden ihop alla de övriga ingredienserna i en bunke.
  3. När fikonen är mjuka mixa ihop dem till en fikonpuré i en mixer. Tillsätt lite vatten i taget och mixa.
  4. Blanda ihop fikonpurén med mjölblandningen till en klibbig deg.
  5. Tryck ut degen jämnt i en frystålig brödform eller liknande rektangulär /kvadratisk plastburk. Sätt in i frysen i ca 10 min.
Frosting
  1. Häll i kokosgrädden i en liten kastrull och sätt på låg värme.
  2. Vispa i kokosflingor och vaniljsteviadroppar med en handvisp. Grädden kommer tjockna till litegrann men inte bli "vispgrädde". Låt svalna.
  3. Tag ut burken från frysen och häll över den svalna kokosgrädden. Sätt in i frysen tills de stelnat lätt (ca 20-30min).
  4. Skär kakan i rutor. Hacka lite mandel och garnera rutorna med dessa samt kokosflingor innan servering