Blomkålsris med svamp, parmesan och nötter
|
Ingredienser
- 600g blomkålsris
- 500g svampskivad, valfri sort, gärna blandad
- 1knippe persilja
- 1msk smör
- 3msk Olivolja
- 150g parmesanriven
- 50g nöttert.ex. pinje- eller mandelflarn
- salt o peppar
Portioner: port
Instruktioner
- Koka blomkålsriset i ca 30 sek. Låt rinna av i durkslag.
- Rosta nötterna i en het panna med lite olivolja tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan.
- Stek den skivade svampen i en panna tills all vätska är borta. Tillsätt smör och låt den brynas gyllenbrun.
- Tillsätt blomkålsriset och olivoljan och låt det fräsa med svampen någon minut.
- Tag av stekpannan från plattan och blanda i parmesanosten. Salta och peppra.
- Klipp över persilja och tillsätt de rostade nötterna. Blanda runt lite lätt.
- Servera direkt.