Scones med pumpa, dragon och parmesan
Ingredienser
- 5dl vetemjöl
- 3tsk bakpulver
- 1tsk salt
- 50gram smör
- 250gram pumpa (or)kokt & mosad, kall
- 2msk dragonfärsk, hackad
- 60gram Parmesanostriven
- 1st äggstort
- 2msk mjölkeller filmjölk
Portioner: stycken
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör snabbt ihop till en jämn deg.
- Kavla eller pressa ut degen på ett bakbord, ca 2 cm tjock. Ta ut runda kakor, ca 5 cm i diameter, med ett glas eller bakform. Lägg på en plåt och grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.