Lila blomkål- och pumpasallad med tranbär
|
Ingredienser
- 1st blomkållila
- 0,5kg pumpa (or)t.ex. Butternut
- 0,5dl pumpakärnorfrån pumpan
- 0,5dl Parmesanostflagad/hyvlad
- 0,5dl tranbärtorkade
- Olivolja
- citron (er)pressad
- salt o peppar
Portioner:
Instruktioner
- Koka blomkålen ytterst snabbt (den lila tenderar att tappa färgen om den får koka länge och då försvinner ju det roliga).
- Skala pumpan och tag bort kärnor och den trådiga mittdelen. Skär den i bitar. Låt pumpan mjukna i olivolja på medelvärme några minuter.
- Gör en dressing på ungefär 2 delar olja och 1 del citron samt lite peppar och salt.
- Lägg upp blomkålen och pumpa, strö över tranbär, frön och ost samt ringla över dressingen – njutes med fördel varmt.