Lila blomkål- och pumpasallad med tranbär

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Här har vi pumpakärnor som en ingrediens i receptet. Om du köper en hel pumpa med skal och allt kan du lätt göra dem själv genom att skölja kärnorna från pumpan rena och låta dem rinna av. Rosta dem med lite olja och salt i ugn (175 grader) 20-30 minuter eller i stekpanna 5 min tills de är gyllenbruna och krispiga.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka blomkålen ytterst snabbt (den lila tenderar att tappa färgen om den får koka länge och då försvinner ju det roliga).
  2. Skala pumpan och tag bort kärnor och den trådiga mittdelen. Skär den i bitar. Låt pumpan mjukna i olivolja på medelvärme några minuter.
  3. Gör en dressing på ungefär 2 delar olja och 1 del citron samt lite peppar och salt.
  4. Lägg upp blomkålen och pumpa, strö över tranbär, frön och ost samt ringla över dressingen – njutes med fördel varmt.