Smörslungade vårprimörer

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 1
You:
Rate this recipe!
Receptet är beräknat till en sidorätt. Denna rätt går lika bra att äta varm som en sidorätt till fisk, fågel eller kött eller kall på en buffé.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp en kastrull med vatten och lite salt. Skär av det mesta av blasten på knippegrönsakerna, lämna 1-2 cm som dekoration. Tvätta och skala morötterna och rödbetorna. Halvera rödbetorna om de är stora. Halvera löken och skär blasten i ca 10 cm bitar. Skär av den nedre, hårda delen (ca 1 cm) av sparrisen och halvera dem.
  2. Koka rödbetorna i 10-15 minuter, morötterna ca 5 min och sparrisen i 2-3 minuter tills de nästan är mjuka rakt igenom. Plocka upp dem och lägg ner i kallt vatten för att svalna. Plocka bönorna ur ärtskidorna och förväll dem 1-2 min i kokande vatten. Skölj i kallt vatten och ”ploppa” ut bönorna ur skalet.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och fräs knippelöken. Tillsätt morötter och rödbetor när löken börjar få lite färg och fräs i ett par minuter. Tillsätt sparrisen, rädisorna och bondbönorna och slunga runt allt någon minut. Salta.