Pasta med citronmelisspesto, tomat- och svampsås


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pesto:
Tomat- och svampsås:
Garnering:
Portioner: port
Instruktioner
Pesto:
  1. Rosta pinjenötterna. Kör basilikan/citronmelissen med pinjenötter i en mixer.
  2. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att mixa. Tillsätt sedan riven parmesanost och rör om. Smaka ev av med salt.
  3. Koka spagettin enligt förpackning och häll sedan av.
Tomat- och svampsås:
  1. Hacka löken och fräs en stund med shiitaken. Skölj tomaterna och lägg i dessa hela. Låt puttra på medelvärme ca 15 min.
  2. Blanda peston med pastan och lägg upp på en tallrik. Häll sedan över tomat- och svampsåsen och garnera med hyvlad parmesanost, citronmeliss samt basilika.