Pasta med citronmelisspesto, tomat- och svampsås
Ingredienser
Pesto:
- 50g Pinjenötterrostade
- 2krk citronmelissalt. basilika (eller bägge mixade)
- 1klyfta vitlök (ar)
- 100g Parmesanost
- 2dl Olivolja
Garnering:
- Parmesanosthyvlad
- citronmeliss
- basilika
Portioner: port
Instruktioner
Pesto:
- Rosta pinjenötterna. Kör basilikan/citronmelissen med pinjenötter i en mixer.
- Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att mixa. Tillsätt sedan riven parmesanost och rör om. Smaka ev av med salt.
- Koka spagettin enligt förpackning och häll sedan av.
Tomat- och svampsås:
- Hacka löken och fräs en stund med shiitaken. Skölj tomaterna och lägg i dessa hela. Låt puttra på medelvärme ca 15 min.
- Blanda peston med pastan och lägg upp på en tallrik. Häll sedan över tomat- och svampsåsen och garnera med hyvlad parmesanost, citronmeliss samt basilika.