Solig paj med aprikoser, persikor och nektariner
Ingredienser
Fyllning
- 2st ägg
- 1dl strösocker
- 1tsk vaniljsocker
- 0,5st citron (er)rivet skal av
- 2dl creme fraiche
- 6-8st stenfruktert.ex. aprikoser, nektariner, persikor
Portioner:
Instruktioner
- Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
- Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbara kanter. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
- Förgrädda pajskalet i 225° 10 min. mitt i ugnen. Ta sen bort folien.
- Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajen. Fördela fruktklyftorna över fyllningen.
- Vik in pajskalet lite över fyllningen om du vill ha en lite mer ”rustik” form på pajen.
- Grädda klart i 200° ca 15 – 20 minuter.