Sallad med grillade persikor
Ingredienser
- 6st persika (or)eller nektariner
- 2st rödlök (ar)
- 1msk Olivolja+
- 2msk Olivolja
- 1st citron (er)
- 2krm salt
- 1krm svartpepparnymald
- 150g Baby leaf salladvalfri mix
Portioner: port.
Instruktioner
- Halvera och kärna ur persikorna. Ansa, skala och skär löken i tunna ringar. Pensla persikohalvorna med 1 msk olja, grilla persikorna ca 1 minut på varje sida.
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet och pressa saften. Blanda citronskal, citronsaft och 2 msk olivolja i en skål. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Vänd ner lök och sallad. Servera salladen med persikor till t.ex. grillat fläskkött.