Sötpotatispaj med feta och salvia

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajskal
Fyllning
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Fyllning
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och skär dem i skivor. Varva sedan med att lägga potatisskivorna, smulad fetaost, 1 tsk salt och salviablad i pajskalet.
  2. Blanda ner grekisk yoghurt, ägg, honung, färska salviablad ( ca 4 msk), muskotnöt, svartpeppar och 1 tsk salt i en matberedare och blanda till en jämn smet. Häll blandningen över ingredienserna i pajskalet. Grädda i ugn ca 40-45 minuter eller tills potatisen är mjuk och äggstanningen stannat.
  3. Låt svalna och dekorera med färska salviablad.