Sötpotatispaj med feta och salvia
Ingredienser
Fyllning
- 800gram sötpotatis (ar)
- 2dl grekisk yoghurt
- 3st ägg
- 1msk honung
- 1tsk muskot
- 1krm svartpeppar
- 1+1tsk salt
- 1 krk salviafärsk
- 150gram fetaost
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
- Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Fyllning
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och skär dem i skivor. Varva sedan med att lägga potatisskivorna, smulad fetaost, 1 tsk salt och salviablad i pajskalet.
- Blanda ner grekisk yoghurt, ägg, honung, färska salviablad ( ca 4 msk), muskotnöt, svartpeppar och 1 tsk salt i en matberedare och blanda till en jämn smet. Häll blandningen över ingredienserna i pajskalet. Grädda i ugn ca 40-45 minuter eller tills potatisen är mjuk och äggstanningen stannat.
- Låt svalna och dekorera med färska salviablad.