Sparristarte med parmaskinka, pinjenötter & chevré
Ingredienser
- 1pkt smördegkyld
- 100gram parmaskinka
- 12-16st sparris
- 100gram chévreostsmulad
- 80gram Pinjenötter
- 1st äggtill pensling
- Olivolja
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Skär av nedersta delen på sparrisstjälkarna, ca 1 cm, och koka dem ett par minuter.
- Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Vill du ha portionsflarn delar du degen i lagom stora bitar. Skär ett snitt halvt igenom degen, 1-2 cm från kanten runt om. Pensla kanten med ägg, vik in och pensla ovanpå. Nagga med gaffel innanför kanten och smula på chevréosten. Lägg på sparris, parmaskinka och pinjenötter. Grädda ca 15 minuter, mitt i ugnen tills degen är genomgräddad och färgen gyllene.
- Ringla lite olivolja över vid servering.