Vit sparris med hollandaisesås och rom

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Hollandaisesås
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skala sparrisen ända upp till knoppen. Koka upp vatten med salt, socker och citron och lägg ner sparrisen och sparrisskalet och låt sjuda i 8-10 minuter. Ta sparrisen när den fortfarande har tuggmotstånd.
Hollandaisesås
  1. Smält smöret på svag värme utan att det bryns. Blanda äggulor, citron och vatten i en skål, ej av aluminium. Sätt kastrullen i vattenbad strax under kokpunken. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg sparrisen på en tallrik och ringla över såsen och toppa med stenbitsrom och den klippta löken. Servera.