Grillade primörer med örtsmör eller basilikaolja

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Att grilla späda primörer är verkligen supergott och ännu godare blir det med örtsmör eller basilikaolja till. Beroende på vilken primör du grillar tar det olika lång tid. Sparris och lök t.ex. går riktigt fort på en het grill medans morötter och rödbetor behöver lite längre tid på sig. Vill man att det ska gå fortare kan man förkoka primörer som färskpotatis, morötter och rödbetor tills de är nästan klara och låta dem grilla klart det sista. Den späda sommarkålen klyftar du så går det fortare.
Ingredienser
Örtsmör
Portioner:
Instruktioner
Örtsmör
  1. Mixa vitlök och örter med smöret. Salta efter tycke och smak. Ställ i en skål i kylen eller forma till en rulle i smörpapper och lägg i frysen så länge.
Basilikaolja
  1. Mixa ihop alla ingredienser till basilikaoljan med en mixer. Lägg i en skål i kylen.
Primörer
  1. Pensla primörerna med olja och grilla ca 20-30 min eller tills de är mjuka. Lite olika tillagningstid beroende på primör och tjocklek (se ovan). Servera direkt med örtsmör eller basilikaolja.