Grillade primörer med örtsmör eller basilikaolja
|
Ingredienser
- valfria primörert.ex. morötter, sparris, knippelök, sommarkål
Örtsmör
- 1-2dl färska örtert.ex. basilika, persilja, rosmarin, gräslök och timjan
- 2st vitlöksklyfta (or)
- 100g smör
- salt
Basilikaolja
- 1dl Olivolja
- 1dl basilika
- 1st vitlöksklyfta (or)
- salt o svartpeppar
Portioner:
Instruktioner
Örtsmör
- Mixa vitlök och örter med smöret. Salta efter tycke och smak. Ställ i en skål i kylen eller forma till en rulle i smörpapper och lägg i frysen så länge.
Basilikaolja
- Mixa ihop alla ingredienser till basilikaoljan med en mixer. Lägg i en skål i kylen.
Primörer
- Pensla primörerna med olja och grilla ca 20-30 min eller tills de är mjuka. Lite olika tillagningstid beroende på primör och tjocklek (se ovan). Servera direkt med örtsmör eller basilikaolja.