Vitlöksfräst Vildsparris med färsk pasta och olivtapenade
Ingredienser
- 400g pastavalfri
- 200g sparrisvild-
- 2klyftor vitlök (ar)
- 4msk Olivolja
- 2msk tapenadeoliv-, gärna svarta
- 2msk bladpersiljahackad
Vid servering:
- 1dl ostpecorino eller parmesan, riven
Portioner: port.
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
- Koka vildsparrisarna i saltat vatten i en kastrull i en minut. Kyl dem i kallt vatten, låt rinna av och skär i mindre bitar.
- Fräs vitlöken mjuk i olivolja i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt sparrisen och låt fräsa i ytterligare någon minut.
- Vänd ner samtliga ingredienser i den nykokta pastan. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera pastan med riven pecorino eller parmesan.