Sparriswrap med enjoyapaprika och vitlökscreme
Ingredienser
- 2st paprika (or)Enjoya
- 12st sparris
- 12strån gräslök
- 4msk philadelphiaost
- 1st vitlöksklyfta (or)pressad
- 1msk citron (er)saften
- 2tsk Olivolja
- salt
- peppar
Portioner:
Instruktioner
- Tänd grillen eller sätt på ugnen på 250°C. Skölj, halvera och ta bort kärnhuset från paprikorna. Rosta med skalsidan upp i ugn eller på grillen (skalsidan ner) cirka 20 minuter eller tills skalet har svärtats lite. Ta ut och låt svalna under en fuktig handduk eller ett fuktat bakplåtspapper. Dra av skalet från paprikorna. Dela paprikahalvorna i 3 delar på längden.
- Skär av botten på sparrisen. Lägg i en kastrull och koka i cirka 5 minuter. Lägg sedan sparrisen i en skål med iskallt vatten och låt ligga i cirka 1 minut. Låt sparrisen torka.
- Lägg i gräslöken i vattnet från sparrisen i några sekunder så att de blir mjuka. Låt torka.
- Blanda philadeliaost, vitlök och citron till en röra.
- Lägg en klick av röran på paprikan och lägg på en sparris och bind ihop med gräslök. Ringla lite olivolja och citronsaft över och toppa med lite salt och peppar. Servera.